setalpm
ОШ Жарко Зрењанин  Београдска 8   |   23300 Кикинда Језик: посетите нас:Дан отворених врата

Одред извиђача Прока С Плави презентовао је ученицима наше школе свој начин рада и активности свог Одреда. Упознали су децу са вештинама које извиђачи располажу. Презентацију је предводила брђанка и инструктор Вероника Киш.

Кликом на линк погледајте наш догађај.


Дечја недеља 2018.

Деца из вртића, будући прваци, су са својим васпитачицама били наши гости и са учитељицама и ђацима 4. разреда се дружили правећи веселог јежића.

Кликом на линк погледајте наш догађај.


Изложба кућних љубимаца

Ми волимо животиње и бринемо о њима. Највише је било куца али било је код нас и птица, маца, крзнашица... погледајте галерију наших слика и видите како нам је било.

Кликом на линк погледајте наш догађај.


Европски дан језика

обележава се сваког 26. септембра како би се промовисало учење страних језика и скренула пажња на богату културну и језичку разноликост Европе. Занимљивим језичким играма и квизовима ОШ „Свети Сава” се и ове године придружила великом броју школа широм Европе које обележавају овај дан, а екипа ученика наше школе освојила је 4. место на квизу. ОШ „Жарко Зрењанин” предстваљали су Лука Зорић V/2, Михајло Батанчев VI/3, Емануела Попов VII/3, Александар Удицки VIII/2 и Немања Рошул VIII/2, као капитен екипе.

Програм обележавања Дечје недеље у ОШ "Жарко Зрењанин" преузмите кликом на овај линк.

УПИС ДЕЦЕ У ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК ПОЧИЊЕ 3. СЕПТЕМБРА 2018/2019.

Заинтересовани родитељи треба да се обрате учитељици из боравка у периоду од 8.00 до 13.00 часова. За упис је потребно припремити ЈМБГ детета.

Донација школских реквизита

7.6.2018. год. гости наше школе били су министар омладине и спорта, Вања Удовичић са председником Савеза за школски спорт Србије, Жељком Танасковићем. Том приликом школи су додељени спортски реквизити и то: два гола, две табле за баскет, одбојкашка мрежа и 40 лопти. Опширније информације можете потражити на следећем линку: tvrubin.rs Мinistar Udovicic-u-poseti

Ученици наше школе у посети Hoxter-u

Размена ученика под мотом „посета старим пријатељима“ од 18.06.-25.06.2017.године представља један интеркултурни доживљај за све учеснике и била је отвореног срца и добровољног учешћа ученика, родитеља и колега са пуним успехом. Више информација можете погледати на сајту наше партнерске школе: Рealschule Хoexter

Окружно такмичење из математике 2017/2018.

25.03.2018. године у нашој школи је одржано окружно такмичење из математике. Резултате можете видети кликом на следећи линк.

Резултати општинског такмичења из математике ученика основних школа.

Кликом на линк погледајте резултате такмичења по разредима: III, IV, V, VI, VII, VIII


Савиндан 2018.

Славећи Светог Саву, позвани смо да мало по мало, из дана у дан, из труда у труд, из светлости у светлост, из силе у силу узрастамо у Христовој и Савиној науци. Тако ће Светосавље бити уткано у сваки дан живота нашег, а ми Светосавци, не само по имену, него и целим животом својим.

више о приредби
Ученици наше школе у Зрењанину

Позивамо Вас да у понедељак 04.12.2017. године, у 18 часова у Народном Позоришту, својим присуством увеличате прославу нашег дана школе.Ученици 7. и 8. разреда наше школе су јуче, 29.11.2017. били у Зрењанину на клизању у AVIV парку, а у вечерњим часовима су погледали представу у позоришту "Тоша Јовановић". Ако желите да видите галерију слика, кликнути овде.

Дечја недеља

Активности поводом Дечје недеље у нашој школи су започеле цртањем на платоу испред школе и дружењем са извиђачима. Фотографије погледајте кликом на линк овде.

Обавештење за будуће средњошколце:

Упис у средње школе Србије 2017/2018

Објављена је расподела коју можете проверити на сајту Министарства просвете укуцавањем идентификационог броја, а листе ће бити доступне сутра (понедељак) у школи. Кликнути овде.


Кенгур без граница

"Кенгур без граница" је међународно такмичење из математике. Ученици у целом свету, у преко 60 држава, у исто време размишљају о истим проблемима и решавају исте задатке. Сваке године се одржава трећег четвртка у марту. Ове године је то био 16. март и тог дана је Милица Блажић, ученица 2/2 разреда наше школе освојила 3. место и пласирала се за финално такмичење које је одржано 28. маја 2017. у Београду. Милица је и тада била изузетна и освојила је 3. награду. Честитамо Милици и надамо се да ће током даљег школовања наставити да ниже успехе и осваја медаље и дипломе.

Упутство за ученике 8. разреда и њихове родитеље о спровођењу завршног испита:

за ученике: упутство

за родитеље: упутство

Републичко такмичење из хемије

На Републичком такмичењу из хемије које је одржано од 19. до 21. маја у Свилајнцу Јасмина Јерковић, ученица 8/3 разреда наше школе, освојила је 2. место у категорији тест и лабораторијска вежба. Ова свестрана и вредна ученица већ годинама осваја награде из различити области и свој завршетак основне школе крунисала је овим успехом из хемије.

Одбојкашице понос града и школе!

Одбојкашице ОШ "Жарко Зрењанин" оствариле су велики успех на Републичком такмичењу у организацији Министарства просвете и технолошког развоја. Освојиле су 2. место у држави.

pogledajte video
Окружно такмичење из историје

Ученица VIII разреда Јована Радак је освојила друго место на окружном такмичењу из историје.

"Кривац је тамо негде" - Фондација Тијана Јурић

У нашој школи, дана 26. априла 2017.г., одржана је едукативна представа Фондације Тијана Јурић под називом „Кривац је тамо негде“ која има циљ да у деци пробуди питање одговорности за сопствене поступке, али и однос према туђим поступцима, пре свега насилним, а намењена је младима од 13 до 17 година.

више о Фондацији Тијана Јурић
I место "Лига будућих шампиона"

Основна школа Жарко Зрењанин је освојила победнички пехар као најуспешнија школа. ЧЕСТИТКЕ НАШИМ ФУДБАЛЕРИМА

Женска одбојкашка селекција освојила 2. место на Републичком такмичењу у Караташу

После освојеног 1. места 31.01.2017. год. у општини, 13.02.2017. год. у округу, а затим 03.03.2017. год. и на међуокружном такмичењу, девојке су се пласирале за Републичко такмичење. На овим такмичењима наступале су у следећем саставу: Андреа Ђенић, Ива Родић, Тамара Зарић, Лаура Боснић, Катарина Момић, Ања Радосавчев, Милица Смиљанић, Ирина Илић, Татјана Кораћ, Јована Милин, Јана Петровић и Александра Апро. Због пропозиција такмичења на Републичком такмичењу у Караташу 21. и 22. марта 2017. екипа се такмичила без Тијане Кораћ и Александре Апро. Сјајном и пожртвованом игром избориле су се за финале и на крају освојиле 2. место, сребрне медаље и пехар за своју школу. Уз искрене честитке овим успешним девојкама и захвалност што су браниле боје своје школе и представљале наш град, честитамо и наставнику Драгославу Букуровом који је предводио ову селекцију.


Окружно такмичење из математике

Данас, 25.03.2017. наша школа је била домаћин Окружног такмичења из математике. На овом такмичењу учествовало је 90 ученика, а из наше школе 7. Од наших ученика најуспешнији је био ученик 4. разреда, Милан Гашић.
резултати: 4. разред, 5. разред, 6. разред, 7. разред и 8. разред


Светски дан поезије

Поводом 21. марта, Светског дана поезије, Ученички парламент ОШ „Жарко Зрењанин“ организовао је активност посвећену поезији и музици. Светски дан поезије се у Србији обележава под слоганом „Чији се глас чује?“ и истражује однос поезије и музике. Поезија има мелодију и ритам, што је и одлика музике. Имамо пуно примера да је сарадња између поезије и музике вековима била успешна, па смо одлучили да и у нашој школи спојимо ове две уметности и на тај начин обележимо Светски дан поезије.


Oпштинско такмичење из математике за основне школе

25. фебруара у нашој школи одржано је општинско такмичење из математике за основне школе. Коначну ранг листу по разредима можете погледати кликом на линк - ранг листа: за 3. разред, 4.разред, 5. разред, 6. разред, 7. разред и 8. разред

Oпштинско такмичење из физике за основне школе

19. фебруара у ОШ „Фејеш Клара“ одржано је општинско такмичење из физике за основне школе. Нашу школу је представљало петоро ученика и сви су остварили пласман за окружно такмичење. Из 8. разреда такмичио се Никола Зорић и освојио 1. место, из 7. разреда Марко Гашић је освојио 3. место, а ученици 6. разреда: Сања Штетин, Наталија Цуцућ и Дијана Терек су се пласирале за окружно.


Школска слава Свети Сава

Као и сваке године, данас је у нашој школи прослављена школска слава - Савиндан. Веручитељица, Марија Мијанџић Маца, је осмислила пригодан програм састављен од песама, рецитала и игроказа са поукама нашег првог просветитеља, Светог Саве. Уз ентузијазам ученика и у сарадњи са учитељима и директором школе, реализована је ова мала свечаност. Погледајте галерију...

Дечја недеља

Манифестација "Дечја недеља" се сваке године одржава у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала. Дечја недеља је прилика да се кроз активности и садржаје остварују дечја права, уважава индивидалност сваког детета и његова потреба за игром и стваралаштвом. Ове године се "Дечја недеља" обележава под слоганом НЕЋУ ДА БРИГАМ, ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ! У нашој школи ће се разне активности одржавати од 3. до 7. октобра по следећем програму...

Посета ТВ Рубину

Деца из продуженог боравка су 04.04.2016. били да посете ТВ Рубин. Сврха посете била је упознавање деце са радом телевизије. Дочекала нас је изузетно љубазна екипа ТВ Рубин на челу са главном уредницом Јеленом Црногорац. Овом приликом им се свима захваљујемо. Најјачи утисак на децу је оставио рад у студију и то што су добили прилику да се опробају као водитељи.

"Биографија једне куће"

11.12.2015. деца из боравка су посетили Народни музеј. Посетили су изложбу "Биографија једне куће". Упознали су се са изгледом једне паорске куће њеним уређењем, изгледом дворишта и сл.Дружење са децом забавишта "Мендо" и "Мики"

У току Дечје недеље угостили смо и децу забавишта вртића "Мендо" и "Мики". Током посете деца су показала шта су научила од својих васпитачица и васпитача, затим су са учитељицама будућих првака правила сове. Дружење је било интересантно: рецитовало се, певало, играло, разменили поклони, причале приче и правиле шарене сове.

Европска недеља програмирања

Недеља програмирања одржаће се у неколико основних и средњих школа широм Србије. У нашој школи ЕУ недеља програмирања биће обележена предавањем и практичним делом кроз манифестацију коју ће спровести ученици са својим пројектима у хтмл код-у на тему "Мој град леп и чист" уз пропратни мултимедијални садржај. Загађени вода и ваздух су велики проблем у нашем граду и ученици ће покушати уз помоћ програмирања да скрену пажњу на своје таленте и проблеме у животном окружењу.

Дечја пијаца

"Хајде да се трампимо", посебно интересентна активност која је развеселила децу, у склопу Дечје недеље, је да имају своју пијацу. Размењивали су играчке, сликовнице, школски прибор, књиге, карте, налепнице... "Пијацом" су прошетала и деца забавишта "Мендо", која су нам тог дана била у гостима.

Изложба кућних љубимаца

Поред цртања и дружења на дечјој пијаци, у оквиру Дечје недеље смо у среду организовали и изложбу кућних љубимаца. Атмосфера је била веома интересантна и динамична.